fbpx

2023: Step up for equal play

STEP UP FOR EQUAL PLAY!

La ediția 2023, am pus împreună piatra de temelie a primului loc de joacă incluziv din Cluj, în care toți copiii să se poată juca împreună.

Clujul nu are niciun loc de joacă accesibil copiilor cu dizabilități. În urma Walking Month 2023, Serviciul de Ajutor Maltez în România a primit finanțarea necesară pentru a începe construcția locului de joacă, pe un teren oferit de Primăria Cluj-Napoca în Parcul Rozelor.

CIFRELE EDIȚIEI

0
concurenți
care au donat
0
de lei donați
pentru cauză
0
de pași
făcuți de concurenți

Cum arată un parc incluziv

Proiectul locului de joacă a fost creat printr-un concurs de idei în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania – BATRA 2021. Arhitectul Septimiu Moldovan a câștigat cu un proiect bazat pe ideile de unitate și conexiune.

„Cercul, forma în care sunt dispuse echipamentele, duce cu gândul la unitate, legătură și echilibru. Ideea urmărește aceea imagine a jocurilor din copilărie în jurul cărora se adunau toți copiii”
Arh. Septimiu Moldovan

Locul de joacă este gândit să le ofere siguranță copiilor cu nivel ridicat de anxietate, printr-o delimitare clară, și să ofere conexiune, prin amplasarea aparatelor și legarea lor într-un ansamblu continuu.

Echipamentele sunt alese astfel încât copiii cu dizabilități să se bucure pe deplin de parc, iar cei tipici să se joace împreună cu cei cu dizabilități. Leagăne și balansoare special adaptate, tobogane și caruseluri accesibile, ansambluri fără obstacole pentru utilizatorii de scaune rulante vor crea un spațiu de fericire pentru toți. Instrumente muzicale vor permite explorarea unui simț mai puțin exersat în locuri de joacă.

Serviciul de Ajutor Maltez în România

Logo-ul proiectului Simfonia Prieteniei

Proiectul Simfonia Prieteniei”, primul loc de joacă incluziv din Cluj, este inițiat de un grup de voluntari din comunitate si gestionat de Serviciul de Ajutor Maltez în România. De peste 30 de ani, acesta oferă asistenţă consecventă şi ajutor persoanelor aflate în nevoie. Prin intermediul a 17 filiale şi sucursale în ţară, Serviciul de Ajutor Maltez derulează programe în beneficiul celor aflaţi în nevoie – vârstnici, bolnavi, persoane cu dizabilități şi alte grupuri vulnerabile.

100% din taxele de înscriere ale participanților la Walking Month, achitate prin aplicația Walking Month, vor reprezenta donații directe în conturile Serviciului de Ajutor Maltez în România.

Walking Month 2023 a fost organizat cu sprijinul

Știrile ediției 2023

ARHIVA EDIȚIEI

Regulament 2023
Regulamentul oficial al ediției 2023 va rămâne disponibil online, pentru transparență.
Clasament 2023
Walkers & Superwalkers, umblăreți și norocoși, Walking Month 2023 a venit cu o mulțime de premii. Vezi aici clasamentul final!
CALENDAR 2023

Perioada de înregistrări
7 august – 8 septembrie

Competiția Walking Month
11 septembrie – 10 octombrie 2023
Doar pașii făcuți în această perioadă sunt numărați în cadrul concursului.

Festivitatea de premiere
24 octombrie

GALA DE PREMIERE