fbpx

În 2023, schimbăm Clujul pentru totdeauna!

03-SEESAW-SPRINGER

2.200 de copii cu dizabilități, un singur leagăn adaptat pentru ei. Aceasta este situația  locurilor de joacă din Cluj, în 2023.

Concursul caritabil Walking Month își propune să transforme această realitate tristă și să ofere dreptul la joacă pentru toți copiii. Prin donațiile strânse de pasionații de mișcare și fapte bune, vom finanța construcția primului loc de joacă incluziv, cu echipamente accesibile tuturor copiilor, indiferent de abilitate.

Proiectul parcului a pornit din necesitatea de a oferi copiilor cu dizabilități senzoriale sau motorii un spațiu în care să se poată juca liber, alături de copiii tipici. În prezent, pentru un copil în scaun cu rotile sau unul nevăzător, parcul e doar locul în care se pot juca pe iarbă, cu minimă interacțiune cu ceilalți copii. Primăria Cluj-Napoca a alocat SAMR teren pe care poate fi construit un parc adaptat, dar costurile dotărilor sunt foarte mari, fiecare tobogan sau leagăn fiind un model cu un design special. Echipamentele sunt alese astfel încât copiii cu dizabilități să se bucure pe deplin de parc, iar cei tipici să se joace împreună cu cei cu dizabilități.

Primul pas pentru a ajuta este înscrierea în concurs, până în 4 septembrie!

Un parc incluziv e mai mult decât un spațiu de joacă, e un loc care are puterea de a schimba mentalități. Copii și părinți învață că dizabilitatea nu este o limitare pentru a te bucura de viață. Pe termen lung, creștem o generație empatică, tolerantă și capabilă să înțeleagă și să accepte faptul că oamenii sunt diferiți.

Ioana Popa, General Manager Betfair Romania Development, organizator

Aflat deja la a 9-a ediție, concursul Walking Month este organizat de către Betfair Romania Development, în parteneriat cu Banca Transilvania. Cele două companii acoperă toate costurile de organizare, astfel că 100% din taxele de înscriere plătite de participanți vor reprezenta donații pentru proiectul parcului incluziv.