fbpx

2018: Campionii de suflet ai României

Mii de oameni s-au mobilizat în competiția caritabilă Walking Month și au strâns o sumă record de 295.000 de lei pentru sportivii cu dizabilități legitimați la Centrul Sportiv Lamont din Cluj-Napoca.
A patra ediție Walking Month a crescut cu 40% bugetul pentru 2019 al asociației non-profit Clubul Sportiv Lamont, care încurajează practicarea sportului de către persoanele cu dizabilități fizice și care, în timp, a devenit o adevărată pepinieră de campioni paralimpici ai României.

Sumele vor fi folosite pentru cumpărarea de echipamente, inclusiv proteticele necesare în funcție de specificul fiecărui sportiv, dar și pentru a asigura continuarea activității asociației pe tot parcursul anului viitor.

1
concurenți
care au donat
1
lei donați
pentru Clubul Lamont
1
pași
făcuți de concurenți
Partenerii ediției 2018

Ediția 2018 a concursului caritabil Walking Month a fost dedicată campionilor de suflet ai României: sportivii clubului Lamont.

După mai bine de 18 ani de activitate, Centrul Sportiv Lamont a reușit să încurajeze sute de persoane cu dizabilități să facă sport și să aibă un stil de viață activ; în plus, centrului Lamont îi datorăm și multe dintre rezultatele excepționale obținute în ultimii ani de sportivii români în mari competiții internaționale.

Înainte de 1989, România a fost reprezentată la Jocurile Paralimpice – echivalentul Olimpiadelor pentru sportivii cu dizabilități fizice – o singură dată, în 1972. Odată cu fondarea centrului Lamont la Cluj‑Napoca în 1999, acest număr a început să crească; la jocurile din 2016 de la Rio de Janeiro, 6 din cei 12 sportivi erau legitimați la Lamont.

De asemenea, România a început să participe și la Jocurile Paralimpice de Iarnă, din 2010 și până astăzi fiind reprezentată exclusiv de sportivi legitimați la Lamont.

CU SPRIJINUL:

ȘTIRI DIN EDIȚIA 2018

Sportivi Lamont alaturi de o parte din echipa WM - resize
06 Aug: Walking Month 2018: Pășim pentru campioni!

Persoanele cu dizabilități care își doresc un stil de viață activ primesc o nouă șansă odată cu cea de-a patra ediție a concursului caritabil Walking Month, care își propune în acest an să strângă fonduri pentru susținerea Clubului Sportiv Lamont.

ARHIVA EDIȚIEI

Clasament amatori
Categoria AMATORI a concursului a fost dedicată celor care fac mișcare din plăcere și nu urmăresc să obțină alte performanțe decât depășirea propriilor recorduri.
Clasament profesioniști
Categoria PROFESIONIȘTI a fost deschisă sportivilor de performanță, precum și celor care participă în mod regulat la activități sportive.
CALENDAR 2018

Perioada de înregistrări
6 august – 5 septembrie

Competiția Walking Month
10 septembrie – 7 octombrie
Doar pașii făcuți în această perioadă sunt numărați în cadrul concursului.

Festivitatea de premiere
15 octombrie

GALA WALKING MONTH ȘI CÂȘTIGĂTORII

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.