fbpx

2024: Pașii noștri sunt pașii lor înainte!

PAȘII NOȘTRI SUNT PASUL LOR ÎNAINTE

Donăm 3.000 de ore de terapie copiilor neurodivergenți și familiilor lor.

Mulți dintre copiii cu tulburări de spectru autist și cu sindrom Down au șanse reale de a se integra în societate, dacă primesc la timp sprijin adaptat nevoilor lor de învățare. Terapia de specialitate, la etape cruciale de dezvoltare, are efecte pozitive pentru toată viața acestor copii și a familiilor lor.

Implică-te în Walking Month și ajută-ne să le schimbăm viitorul: 100% din taxa ta de înscriere reprezintă o donație pentru terapia acestor copii!

ÎNSCRIERI:
19 AUG - 20 SEP
Activează contul și formează o echipă!
CONCURS:
23 SEP - 22 OCT
Doar pașii din această perioadă se iau în calcul
PREMIERE:
NOIEMBRIE 2024
Pentru plimbăreți, dar și pentru norocoși!

Ajută copiii neurodivergenți să facă un pas înainte

Prin Walking Month 2024, vei ajuta copiii neurodivergenți să își atingă potențialul și să devină parte din comunitățile lor, salvându-i de o viață în izolare, printr-un program de terapie de specialitate oferit de asociația Dog Assist.

Familiile, a căror bunăstare emoțională rămâne uneori un aspect secundar sau chiar neglijat, vor primi și ele consiliere de specialitate.

„Când am aflat diagnosticul, Claus nu vorbea, nu se juca, nu era interesat de alți copii și era foarte sensibil auditiv, nu puteam merge în vreun magazin. Lucrurile astea s-au schimbat total. Azi, Claus vrea și încearcă să își exprime sentimentele, chiar dacă încă nu la un nivel foarte înalt. Îmi place foarte mult modul de abordare al Dog Assist”

 Evelina, mama lui Claus (4 ani, diagnosticat cu tulburare de spectru autist)

Cum vom ajuta?

Proiectul propus de asociația DOG ASSIST este o intervenție integrată ce acoperă terapia pentru 60 de copii neurodivergenți, cât și consilierea și sprijinul emoționat acordat familiilor acestora.

  • Pentru copii: câte două ședințe săptămânale de kinetoterapie și psihoterapie asistate de animale, timp de 6 luni, gratuit.
  • Pentru familii: consiliere specializată; un grup de suport facilitat de un asistent social; programul de educație parentală „Cercul siguranței” – de asemenea, gratuit.

În paralel, DOG ASSIST va organiza o campanie de conștientizare, ce cuprinde șapte evenimente de socializare incluzive, precum și un podcast cu interviuri luate părinților și specialiștilor din comunitate, pentru a oferi soluții la provocările cu care familiile se confruntă zi de zi.

„Ajutăm copilul să facă progres prin terapie și familia să susțină acest progres ducând anumite obiceiuri acasă, în viața de zi cu zi. Terapia asistată de animale e un joc, dar nu e o joacă – câinele este un liant care crește relația dintre copil și terapeut”

George Mosoia, fondatorul DOG ASSIST

Despre Dog Assist

Dog Assist promovează respectul, compasiunea și empatia pentru toate ființele vii, integrând pozitiv animalele în viața comunității.

Câinii de terapie participă în programe terapeutice alături de psihologi și kinetoterapeuți, motivând beneficiarii să facă progrese. Dog Assist este singurul ONG din țară care a obținut aprobarea comisiei de etică pentru a lucra cu câini în spitale, și a lansat mai multe programe inovatoare de interacțiune om-animal, în premieră națională.

100% din taxele de înscriere ale participanților la Walking Month, achitate prin aplicația Walking Month, vor reprezenta donații directe în conturile Dog Assist.

Beneficiile terapiei

„La 11 luni, copilul meu nu își mișca decât capul dintr-o parte în alta. Azi, merge. Încă nesigur, dar merge. Se ridică, se îmbracă, iar faptul că lucrează mereu cu aceiași terapeuți a creat o legătură extraordinară. Ca părinte, ai face orice pentru copilul tău, și cred că terapia cu animale a fost cea mai bună alegere pe care am putut s-o fac dintotdeauna”

– mama lui Codruț (10 ani, cu diagnostic de spectru autist, epilepsie și retard sever psihomotor)

TAA (terapia asistată de animale) are beneficii psihologice, cognitive, fizice și sociale dovedite din punct de vedere științific. Interacțiunea între om și animal acționează ca un catalizator în relația terapeutică.

Animalul stimulează îndeplinirea exercițiilor, facilitează comunicarea și exprimarea emoțiilor de către copii, făcându-i să se simtă în siguranță. Prezența sa induce relaxare, crește emoțiile pozitive și reduce anxietatea, oferind în același timp acceptare necondiționată.

​Sprijinul comunității Walking Month poate oferi copiilor neurodivergenți șansa unui pas înainte în dezvoltare.

CUM POȚI CONTRIBUI

Din 19 august 2024, descarcă aplicația Walking Month din Google Play sau App Store și alege unul din pachetele de participare!

Pachet BASIC
Help & have fun
lei99

  • 100% donație către cauză: pentru orice pachet, plata se face prin aplicație direct în conturile ONG-ului beneficiar
  • Șansa de a câștiga premiile competiției

Pachet PREMIUM
Help & have fun
lei260

  • 100% donație către cauză
  • Brățară MiFit Band 8 inclusă
  • Pin cu logo-ul Walking Month
  • Expediție gratuită, prin curier, în România
  • Șanse de a câștiga premiile competiției

Pachet VIP
Make a splash!
lei499

  • 100% donație către cauză: pachet special creat pentru cei care vor să aibă o contribuție generoasă, cu impact crescut!
  • Cadou: ghiozdan reflectorizant Walking Month, expediat gratuit prin curier în România
  • Șansa de a câștiga premiile competiției

Știrile WM

INFORMAȚIILE EDIȚIEI

Clasament 2024
Walkers & Superwalkers, umblăreți și norocoși, clasamentul 2024 va fi publicat la început de noiembrie!
Regulament 2024
Regulamentul oficial al ediției 2024 este disponibil aici. Citește-l înainte de competiție!
CALENDAR 2024

Perioada de înscrieri
19 august – 20 septembrie 2024

Competiția Walking Month
23 septembrie – 22 octombrie 2024
Doar pașii făcuți în această perioadă sunt numărați în cadrul concursului.

Festivitatea de premiere
la început de noiembrie

Walking Month 2024 este organizat cu sprijinul