fbpx
Walking Month 2020:
Umblăm pentru seniorii singuri ai Clujului
Concursul caritabil Walking Month anunță începerea, din 17 august, a înscrierilor la ediția 2020. Obiectivul acestui an: acoperirea costurilor a 20.000 de mese pentru vârstnicii singuri ai Clujului, incluși în programul „Masa pe roți” al Serviciului de Ajutor Maltez România.

Concursul caritabil Walking Month anunță începerea, din 17 august, a înscrierilor la ediția 2020.  Obiectivul acestui an: acoperirea costurilor a 20.000 de mese pentru vârstnicii singuri ai Clujului, incluși în programul „Masa pe roți” al Serviciului de Ajutor Maltez România.

Competiția este deschisă tuturor celor care aleg un stil de viață sănătos și vor să dedice o lună din timpul alocat activităților fizice unei cauze sociale.

Mecanismul concursului este foarte simplu:  între 14 septembrie și 13 octombrie 2020, orice persoană, indiferent de vârstă, ocupație sau reședință, va încerca să facă un număr cât mai mare de pași.

Cei care reușesc performanțe importante vor avea parte nu doar de satisfacția stării de bine câștigate prin mișcare și prin donația făcută, ci și de premii din partea organizatorilor.

Programul ce va fi susținut în ediția din acest an este „Masa pe roți”, un proiect al Serviciului de Ajutor Maltez România (SAMR), sucursala Cluj-Napoca. Toate taxele de participare ale concurenților sunt donate automat, la înscriere, în conturile acestui program social ce are deja peste două decenii vechime. Mulțumită lui, 120 de bătrâni din Cluj primesc, zilnic, o masă caldă.

Organizatorii ediției 2020
Am ales această cauză impresionați de efortul echipei malteze pe perioada carantinei. Când toți ne retrăgeam în izolare, oamenii de aici își asumau toate riscurile pentru ca vârstnicii să nu rămână fără niciun sprijin. Voluntarii maltezi nu i-au abandonat, din contra, au preluat și cazuri de la alte ONG-uri

  • Ruxandra Tereanu, președinte Leadership Team, Betfair Romania Development

bt
Avem exercițiul solidarității, iar anul acesta am probat asta mai mult ca niciodată. În Walking Month faptele bune se dublează: ne facem nouă un bine, renunțând la mașini, concentrându-ne pe sănătate, dar avem grijă și de cei care au nevoie să nu fie uitați – seniorii singuri. Suntem mândri să fim parte din nou din acestă iniţiativă extraordinară

  • Sergiu Mircea, director executiv marketing și comunicare, Banca Transilvania