fbpx

Umblăm pentru 20.000 de Mese pe roți

Împreună, putem alina
foamea și singurătatea
unor vârstnici singuri

Pentru oamenii în vârstă, care locuiesc singuri, izolarea pe care noi am trăit-o câteva săptămâni este o realitate permanentă. Este vorba de cazuri cu probleme sociale dureroase, vârstnici fără familie, mulți dintre ei cu grade diverse de dizabilitate. 

Mulțumită Serviciului de Ajutor Maltez în România (SAMR), 120 de bătrâni din Cluj primesc zilnic, gratuit, o masă caldă.

Fără susținerea SAMR, aceștia nu doar că ar avea mari dificultăți în traiul zilnic, dar ar rămâne într‑o izolare totală. Maltezii le oferă nu doar această masă zilnică, ci și servicii sociale, îi ajută să aibă acces la medici și veghează pentru a le face singurătatea mai ușor de dus.

Walking Month
susține programul „Masa pe roți”

Se spune că la bătrânețe e bine să ai cine să îți aducă un pahar de apă.

Cu cei 7-800 de lei venituri pe lună, cei 120 de beneficiari actuali ai programului abia reușesc să-și plătească cheltuielile de bază și medicamentele. O mare parte dintre ei sunt persoane cu dizabilități, ceea ce le face izolarea și mai grea. Dar noi putem fi alături de ei!

14 lei
= o masă

Cu doar 14 lei/zi și susținerea unei inimoase firme de catering care acoperă o parte din costuri, Maltezii reușeșc să acopere o masă pe zi pentru un beneficiar.

O echipă
= o lună!

Fă un calcul: simpla înscriere în Walking Month înseamnă că ai acoperit personal 6 mese pentru un senior! O echipă de 4 persoane acoperă o lună de „Mese pe roți”!

Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR) este una dintre cele mai vechi organizații non-profit din România, înființată în 1992 cu misiunea de a ajuta persoanele aflate în nevoie.

Zeci de mii de oameni sunt asistați anual prin programele organizației. Dar, ca la toate ONG-urile din țară, munca de a strânge finanțări pentru proiecte este o luptă zilnică. Cu bani puțini, dar cu o echipă și voluntari foarte dedicați, SAMR reușește totuși să ducă mai departe programe ce asigură o minimă normalitate pentru multe categorii vulnerabile – persoane cu handicap, oameni fără adăpost, bătrâni abandonați și mulți alții.

Serviciul de Ajutor Maltez în România
este purtătorul misiunii
Ordinului Suveran de Malta.
Tuitio fidei et obsequium pauperum
Păstrarea credinței și ajutorarea nevoiașilor

Participă la Walking Month pentru a ajuta!

E ușor să ajuți: participă la Walking Month, concursul în care și tu câștigi sănătate și premii, iar 100% din taxa de participare va fi donată către Serviciul de Ajutor Maltez în România, specific pentru „Masa pe roți”.