Concursul caritabil Walking Month anunță rezultate-record: 3.114 de concurenți au strâns împreună suma de 420.000 de lei, care va permite echiparea și punerea în funcțiune a primei „ambulanțe sociale” din Transilvania. Este cel mai mare număr de participanți și cea mai mare sumă strânsă în cele cinci ediții ale concursului Walking Month de până acum.
În total, participanții au făcut 979.106.452 de pași. Echipa de pe primul loc, Fight4Crown, formată din doi specialiști IT, un ospătar și un contabil, a reușit să facă în 30 de zile peste 6,7 milioane de pași. La nivel individual, locul I a fost câștigat de Livia Szigyarto, de profesie asistentă medicală, care a reușit să bată toate recordurile, înregistrând 2.032.214 pași în cele 30 de zile de concurs! În clasamentul general, Livia a făcut parte din echipa Non Stop, clasată pe poziția a doua cu 5,8 milioane de pași, în timp ce locul III a revenit echipei Pingu Team, cu 5,03 milioane de pași.
„Fondurile donate de concurenții Walking Month odată cu înscrierea în competiție ne-au permis să achiziționăm deja viitoarea ambulanță, care în acest moment este în plin proces de echipare la un furnizor de specialitate. Ulterior, ea va fi acreditată ca un centru mobil de servicii și va putea porni la drum pentru a oferi asistență celor mai vulnerabile comunități din regiune”
Andreea Misarăș, coordonatoarea proiectului Walking Month din partea Betfair Romania Development.
Ambulanța socială va funcționa ca un centru de servicii acreditat, sub umbrela asociației non‑profit „Hans Spalinger” (AHS) Cluj-Napoca, cu sprijinul voluntarilor asociației Beard Brothers Cluj și a specialiștilor în medicină, asistență socială și științe juridice care și-au manifestat deja disponibilitatea de a ajuta. Ambulanța va oferi servicii precum consultanță juridică, consiliere în violența domestică, orientare profesională și ajutor în găsirea unui loc de muncă, dar și asistarea persoanelor vulnerabile în relația cu autoritățile statului. Beneficiarii vor fi ajutați să completeze cererile necesare pentru obținerea actelor de identitate, a venitului minim garantat sau a diverselor ajutoare și subvenții la care au dreptul.
Toate aceste servicii vor fi gratuite, iar cele două organizații își doresc să deservească cel puțin 10.000 de persoane în primul an de funcționare. Gama de servicii va putea fi, de asemenea, extinsă în viitor, prin implicarea de voluntari sau organizații-partenere.