fbpx

Avem nu unul, ci DOUĂ taxiuri comunitare pentru clujeni!

Pornit cu dorința de a ajuta singurul serviciu de taxi comunitar din Cluj să-și acopere cheltuielile pentru un an, concursul caritabil Walking Month organizat de Betfair Romania Development încheie ediția 2017 cu un bilanț spectaculos. Donațiile participanților au permis nu doar atingerea scopului propus, ci chiar achiziționarea unui al doilea autovehicul, care va servi aceluiași scop: transport gratuit pentru persoanele care nu pot umbla.

Noua mașină Beard Mobile, de capacitate mai mare decât cea existentă, este în curs de înmatriculare și va circula pe străzile Clujului începând de luna viitoare. Beard Mobile poate fi chemat printr-un apel la numărul 0720.291.465, cu minim 24 de ore înainte de cursă.

Ambele mașini au adaptări specifice pentru transportul persoanelor cu dizabilități. De asemenea, donațiile participanților au acoperit și costul a două elevatoare, pentru a facilita transportul pe scări a beneficiarilor imobilizați în scaun cu rotile, care până acum erau de multe ori duși în brațe de voluntarii Beard Brothers, cei care au înființat serviciul gratuit Beard Mobile.

Toate acestea au fost posibile după ce ediția din acest an Walking Month a generat un nou record de mobilizare: 1.741 de persoane au plătit taxa de înscriere, care a reprezentat o donație directă către Beard Brothers. Mulți dintre participanți au ales să facă donații suplimentare, astfel încât suma finală donată s-a ridicat la 146.520 de lei.  

Concursul Walking Month este acel gen de inițiativă din care toată lumea câștigă! Participanții deprind un stil de viață mai activ, benefic pentru propria lor sănătate. Donațiile lor ne ajută să rezolvăm o problemă reală din comunitate: în următorul an, tot mai multe persoane care nu pot merge singure vor avea posibilitatea de a se deplasa, gratuit, către școli, spitale sau familie. Orașul întreg primește o gură de oxigen: mai puține mașini pe străzi, mai puțină aglomerație și poluare. Dacă distanța parcursă în timpul Walking Month s‑ar fi parcurs cu mașina, ar fi fost nevoie de peste 30.000 de litri de benzină!

Andreea Misarăș, Betfair Romania Development

Concurenții au format 446 de echipe, care timp de o lună au încercat să umble cât mai mult pe jos. A fost o mobilizare exemplară în rândul a zeci de companii din Cluj care au avut chiar și câte 20 de echipe înscrise în competiție. Lor li s-au alăturat clujeni de toate vârstele și toate profesiile, dar și oameni din Oradea, Brașov, Bistrița, Satu Mare, București sau Târgu Mureș.

Chiar dacă doar cei mai activi dintre ei au primit o recompensă pentru numărul de pași din concurs, participanții au demonstrat că au avut și un altfel de câștig, după cum o arată mesajele scrise de aceștia pe pagina de Facebook a concursului:

Înscrierea în concurs și purtarea unui fitness tracker m-au făcut să devin mai atentă la pașii mei, să umblu pe jos mai mult decât îmi închipuiam că pot. Mi-a plăcut foarte mult

Carmen D., Cluj

Walking Month™ este o inițiativă caritabilă a Betfair Romania Development. Ediția 2017 a fost organizată în sprijinul Beard Brothers, pentru Beard Mobile, serviciul de transport gratuit al persoanelor care nu se pot deplasa singure.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.