fbpx

1.700 de clujeni își lasă astăzi mașinile acasă și umblă pe jos pentru a ajuta!

Concursul caritabil Walking Month începe astăzi la Cluj-Napoca. Peste 1.700 de persoane au răspuns invitației de a-și lăsa mașina acasă pentru a umbla cât mai mult pe jos, timp de o lună, pentru a câștiga premiile oferite de partenerii concursului. Echipe de 4 persoane se vor întrece în numărul de pași făcuți de azi, 11 septembrie, și până în 10 octombrie.

„Ca în fiecare an, începerea școlii și a unul universitar este una dintre perioadele de maximă aglomerație în trafic. Noi sperăm ca în acest an să fie cel puțin câteva sute de mașini în minus, pentru ca la finalul competiției să avem o mașină în plus: Beard Mobile, taxi‑ul comunitar gratuit pentru persoanele care nu se pot deplasa singure, va primi fondurile necesare pentru a funcționa cel puțin un an”

Andreea Misarăș, Betfair Romania Development

100% din taxele de înscriere ale participanților la Walking Month au reprezentat donații directe către asociația non-profit Beard Brothers, cea care operează serviciul de transport gratuit Beard Mobile. Această mașină transportă persoanele care nu se pot deplasa singure pe drumurile esențiale precum la spital sau școală, oferind practic unor categorii vulnerabile acces la educație și servicii medicale, redându-le mobilitatea pe care majoritatea oamenilor o consideră implicită. Serviciul operează în regim de voluntariat, în limita fondurilor disponibile pentru combustibil și cu șoferi voluntari. Plătind înscrierea în Walking Month, cei peste 1700 de concurenți au finanțat funcționarea acestui serviciu pentru încă cel puțin un an. Fiindcă donații suplimentare se mai pot face pe tot parcursul competiției, folosind aplicația Walking Month, bilanțul strângerii de fonduri va fi făcut public la finalul Walking Month, în luna octombrie.

La rândul lor, concurenții pot câștiga premii: primele abonamente la Electric Castle 2018, echipamente sportive și de relaxare, reduceri la cafea de la Narcoffee Roasters, produse cosmetice, echipamente electrocasnice și alte surprize oferite de partenerii competiției. În plus, toți participanții au primit o asigurare AEGON Sport pentru eventuale accidentări produse în timpul activităților fizice.

Walking Month a început ca un concurs intern în compania Betfair Romania Development, iar din 2015 a devenit un concurs public. În 2015, un număr de 600 de persoane au strâns 42.000 de lei, donați pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital din Cluj-Napoca; în 2016, numărul lor a crescut la 1.440, care au donat 132.126 pentru terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilități neuro-motorii.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.