fbpx

Un parapantist, un pilot de raliu și 2 sportivi din tenis fac echipa Sports Festival!

Am invitat la Walking Month, 4 sportivi de performanță: Marius Copil, Ana Bogdan, Toma Coconea și Simone Tempestini!
Câți pași fac într-o zi normală un parapantist, un pilot de raliu sau o echipă mixtă de tenismeni?

Sports Festival va premia două echipe cu geci softshell, buffuri și măști UV, iar sportivii din echipa lor fac echipă cu noi la Walking Month 2020!

„Totul începe cu un pas. Înainte de orice performanță sau limită depășită, you have to walk before you can run”, spun prietenii noștri de la Sports Festival, cel mai disruptive eveniment sportiv din România.

„În sportul de performanță, pasiunea, munca și talentul sunt completate de multă statistică. Tracking-ul unor parametri-cheie te poate ajuta să îți îmbunătățești semnificativ performanța. O viață dedicată sportului și toată munca din spate se pot traduce în multe cifre complexe, pe care, de data aceasta, o să le punem în plan secund. Ne concentrăm doar pe mișcarea de bază: pas – plimbare – alergare.”

Vom vedea ce înseamnă același parametru – numărul de pași – numărat în sporturi diferite, pentru că am invitat la Walking Month patru sportivi de performanță: Marius Copil, Ana Bogdan, Toma Coconea și Simone Tempestini! Altfel spus, o echipă mixtă de tenis, un parapantist și un pilot de raliu formează echipa Sports Festival de la Walking Month.

Ții pasul cu ei?

Poate te motivează să ții și tu pasul cu ei?! Pentru a fi corecți, cei patru participă doar pentru a te impulsiona, pentru cauza caritabilă și statistica din spatele pașilor, nu vor concura pentru premii sau clasament oficial, cu restul echipelor.

Va fi cu siguranță interesantă comparația dintre rezultatele celor patru!

Marius Copil
(29 de ani)

Este cel mai bine clasat sportiv român din tenisul românesc în clasamentul ATP (single). Joacă tenis de la vârsta de 7 ani și îi place să colecționeze ceasuri. Cu siguranță, printre ele sunt și cele de antrenament, așa că va ține bine evidența pașilor. Cea mai mare performanță a lui a fost în 2018, când a ajuns pe locul 57 mondial.

Ana Bogdan
(27 de ani)

Este jucătoare profesionistă de tenis. A început în forță: în 2009 a ajuns pe locul doi în clasamentul dedicat junioarelor. În 2016, la Brasil Tennis Cup, a obținut una dintre cele mai mari victorii ale carierei sale: a învins-o pe fosta număr unu mondial, Jelena Janković.  Cea mai înaltă clasare a atins-o în 2018: poziția a 59-a WTA, iar acum este dintre cele mai importante jucătoare ale echipei Fed Cup a României.

Toma Coconea
(44 de ani)

Este un „zburător”, dar unul foarte bun la alergare montană. Un om care și-a urmat pasiunea și și-a depășit singur limitele. Tomi este singurul sportiv din lume care a participat la toate edițiile Red Bull X-Alps, cea mai dură competiție de aventură din lume. Iar acum, între zborurile de plăcere cu parapanta deasupra munților noștri, se pregătește pentru cea de-a zecea ediție X-Alpes.

Simone Tempestini
(26 de ani)

Cel mai tânăr campion național absolut la raliuri din istoria României și singurul care a cucerit vreodată un titlu mondial la World Rally Championship. Membru al echipei clujene Napoca Rally Academy, a câștigat titlurile mondiale în 2016: campion mondial Junior și campion mondial la două roți motrice. Este clar un amator de viteză, așa că așteptăm să vedem cum se descurcă la mersul pe jos.