fbpx

Regulamentul de desfășurare a concursului Walking Month 2022

The Official rules of the competition are also available in English.

Regulamentul din această pagină se aplică la ediția 2021. Regulamentul ediției 2020 este arhivat aici.

Regulamentul de desfășurare a concursului Walking Month 2022

Art. 1 – Organizatorii și scopurile concursului

Competiția sportivă „Walking Month” (numită, în continuare, „concursul”, „WM” sau „competiția”) este organizată de Betfair Romania Development, ca un concurs cu scop caritabil, prin care se strâng fonduri pentru o cauză socială selectată de organizator și implementată de un ONG partener. Ca organizator, Betfair Romania Development dezvoltă aplicația Walking Month, respectiv cadrul prin care concursul se desfășoară, și acționează ca un facilitator, mobilizând resurse din comunitate în favoarea organizației non-profit partenere.

Scopurile Walking Month sunt:

 • Să creeze cadrul pentru strângere de fonduri pentru o cauză socială, în favoarea unei organizații non-profit legal sau a unei asocieri de organizații non‑profit;
 • Să ofere vizibilitate și notorietate organizației non-profit partenere;
 • Să promoveze mișcarea (mersul pe jos) și un stil de viață activ, sănătos, pentru un segment cât mai larg al publicului, contribuind la starea de sănătate generală a populației;

Pentru a îndeplini aceste scopuri, organizatorii se pot asocia cu alte entități legal înregistrate, care devin astfel parteneri sau susținători ai programului.

Prin participarea la Walking Month, participanții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor acestui regulament, precum și a Politicii de utilizare a datelor personale și a Termenilor și condițiilor (T&C) de folosire a aplicației Walking Month, disponibile în aplicație. Prezentul regulament este disponibil în mod gratuit oricărui solicitant pentru consultare la sediul organizatorului și pe site-ul WalkingMonth.ro. De asemenea, participanții sunt de acord să respecte indicațiile și instrucțiunile primite de la organizatorii concursului prin canalele oficiale de comunicare (site, pagină Facebook menționate la art. 6).

Art. 2 – Partenerii ediției 2022

Ediția 2022 a concursului Walking Month este realizată în parteneriat cu Banca Transilvania, care susține cauza prin donații, suport logistic și campanii de promovare.

Ediția 2022 a concursului Walking Month strânge fonduri pentru asigurarea finanțării proiectului „1.000.000 minute de mișcare pentru copii”, implementat de Asociația CERT Transilvania. Scopul proiectului este să susțină o viață activă pentru copii din categorii vulnerabile și pentru persoane cu dizabilități din Cluj și din Transilvania, prin organizarea unor activități sportive sau de recreere, pe parcursul anilor 2022 și 2023.

Proiectul este gestionat de către:

 • Asociaţia CERT-Transilvania, cu sediul în Cluj-Napoca, Str. C-tin. Brâncusi, Nr. 171, Cod Fiscal 29423947, înscrisă în Registrul special ţinut de Judecătoria Cluj-Napoca cu nr.69/2011, cont IBAN RO95BTRLRONCRT0010928004, deschis la Banca Transilvania.

Donațiile prin aplicație ale participanților Walking Month se fac direct în contul bancar dedicat pentru acest proiect deschis de Asociația CERT Transilvania la Banca Transilvania, cu numărul RO95BTRLRONCRT0010928004.

În afara excluderilor explicite, toate prevederile regulamentului se aplică tuturor concurenților și echipelor, indiferent de țara în care concurează.

Art. 3 – Perioada

Ediția 2022 a Walking Month va avea loc în intervalul 31 octombrie – 30 noiembrie 2022. Premiile și numele câștigătorilor vor fi anunțate în cel mult două săptămâni de la încheierea competiției, timp necesar pentru validarea rezultatelor. Data publicării rezultatului și data evenimentului de premiere vor fi anunțate pe canalele oficiale de comunicare.

Art. 4 – Locul concursului

La concurs pot participa persoane indiferent de domiciliu și de locul în care se vor afla în perioada concursului, participarea nefiind condiționată de a avea domiciliul în Cluj‑Napoca sau de a se afla aici.

Pe perioada competiției, este necesară posibilitatea de a folosi aplicația Walking Month pe un telefon compatibil și de a accesa internetul pentru înscrierea datelor.

Concurenții trebuie să țină cont de faptul că, deși prezența sau domiciliul în Cluj-Napoca nu sunt o condiție pentru participarea la concurs, o parte dintre premii pot fi revendicate sau folosite doar la sediile partenerilor care le oferă.

Art. 5 – Mecanismul concursului

Walking Month este un concurs în care echipe de maxim 4 persoane concurează încercând să facă pași cât mai mulți (umblând pe jos) în perioada desemnată de concurs. Numărul de pași este luat în considerare doar dacă este înregistrat de un aparat, care poate fi:

 • Telefon mobil Android sau iOS, dacă acesta are funcție de numărare a pașilor și versiunea sistemului de operare este compatibilă cu aplicația Walking Month;
 • Orice fitness tracker disponibil pe piață și ale cărui aplicații nu permit editarea manuală a pașilor.

Aplicația Walking Month citește numărul de pași exclusiv din cele două aplicații‑standard de monitorizare a stării de sănătate: Google Fit pentru Android și Apple Health pentru telefoane cu sistemul de operare iOS.

 • Participanții ale căror fitness trackere sincronizează datele în mod automat cu Google Fit sau Apple Health vor beneficia de funcția de sincronizare automată a pașilor și cu aplicația Walking Month.
 • Participanții ale căror fitness trackere nu comunică cu Google Fit sau Apple Health vor introduce manual valorile (numărul de pași din fiecare zi), așa cum sunt raportate de aplicația fitness tracker-ului deținut.

După data de start a concursului, toți participanții pot edita manual numărul de pași aferent al fiecărei zile. Se pot introduce sau edita, o singură dată pentru fiecare zi, valorile aferente ultimelor trei zile încheiate. Valorile introduse manual vor suprascrie valorile obținute prin sincronizate automată, dacă ambele metode sunt folosite. Participanții vor introduce valorile așa cum sunt raportate de aplicația brățării, cu care acestea vor fi comparate și validate la finalul competiției, în cazul câștigării unui premiu.

La finalul concursului, se întocmește un clasament pe echipe, în ordine descrescătoare în funcție de numărul de pași făcut de fiecare echipă. Premiile se acordă prin tragere la sorți, la decizia organizatorilor, în funcție de resursele oferite de partenerii WM. Numărul de pași ai participanților care câștigă premii vor fi validați de organizatori înainte de confirmarea premiilor.

Opțional, participanții pot alege să parcurgă concursul singuri sau în echipe incomplete de 2 sau 3 persoane. Acești participanți își asumă faptul că vor concura în același clasament și pentru aceleași premii, în aceleași condiții cu echipele de 4 persoane, clasamentul întocmindu-se pe baza numărului total de pași al echipelor indiferent de numărul acestora.

Opțional, organizatorul poate decide acordarea unor premii și echipelor formate din 2 sau 3 concurenți, acesta nefiind însă o obligație.

Art. 6 – Înscrieri

Înscrierea la Walking Month se face individual, descărcând aplicația omonimă pe un telefon compatibil și parcurgând „Ghidul de activare” din aceasta. Înscrierea este considerată realizată după confirmarea existenței unei donații din partea participantului în favoarea ONG-ului partener; această donație poate fi făcută prin canalele Walking Month (precum site-ul sau aplicația) sau în afara acesteia, câtă vreme ea se face în perioada înscrierilor și este desemnată specific ca donație pentru Walking Month.

Înscrierea la Walking Month nu presupune nicio obligație financiară a concurenților față de organizatori.

Participarea la Walking Month și posibilitatea de a câștiga premiile oferite de parteneri reprezintă o recompensă oferită de organizator persoanelor care doresc să susțină activitatea ONG-ului-partener și care fac o donație către acesta. Organizatorii creează cadrul pentru această strângere de fonduri, oferind mecanismul de înscriere și de plată prin care se strâng donațiile, prin intermediul unui procesator specializat de plăți, care este responsabil de securitatea tranzacțiilor. Organizatorii nu au acces la datele cardurilor cu care se fac plățile și nici la sumele astfel oferite. Plățile, reprezentând donații către ONG-ul partener, se fac direct către contul acestuia.

Ca recompensă suplimentară pentru participare, organizatorii și ONG-ul partener pot oferi concurenților diverse produse promoționale, în funcție de valoarea donației făcute și în limita stocului disponibil, conform informațiilor publicate și actualizate în timp real în aplicația Walking Month. Toate acestea reprezintă cadouri care rămân proprietatea participantului și după finalul competiției. Aceste cadouri nu reprezintă o vânzare și se supun prevederilor legale cu privire la daruri, nu la achiziții de bunuri, produse sau servicii.

Întrucât organizatorii și partenerii lor suportă toate costurile produselor oferite cadou prin pachetele de participare, 100% din donațiile făcute de participanți ajung direct la ONG-ul beneficiar (procesatorul de plăți percepe un comision, a cărui valoare este acoperită de alte donații ale organizatorilor și partenerilor).

În funcție de tipul de pachet de înscriere pentru care concurentul optează, în termen de aproximativ 3 ore de la înregistrarea donației concurentul va primi primi un email cu detaliile aferente condițiilor de livrare aplicabile pachetului respectiv (punct de ridicare sau adresa de livrare).

Perioada de înscrieri se anunță pe canalele oficiale de comunicare ale evenimentului.

Art. 7- Formarea echipelor

Odată ce s-au înscris în concurs, participanții sunt liberi să formeze echipe. Concursul Walking Month a fost gândit pentru echipe de maxim 4 persoane, această formulă oferind cele mai bune șanse de poziționare în clasament.

 • Participare individuală (fără a face parte dintr-o echipă), pentru participanții care doresc să se auto-motiveze în adoptarea unui stil de viață sănătos cu prilejul Walking Month; aceștia sunt eligibili pentru premii prin tragere la sorți și pentru premiul acordat la nivel individual participantului cu cel mai mare număr de pași.
 • Participarea unor echipe incomplete (cu 2 sau 3 membri), pentru participanții care vor să participe alături de un număr mai mic de persoane cunoscute, în folosul propriei sănătăți, asumându-și șanse reduse la premiile pentru primele locuri din cauză că concurează cu echipe mai mari; aceste echipe pot câștiga premii oferite prin tragere la sorți.
 • Participarea echipelor complete, de 4 membri. Nicio echipă nu poate avea mai mult de 4 membri.

Toți participanții, indiferent de apartenența la o echipă sau de numărul total de membri ai acesteia, sunt eligibili pentru premiile oferite prin tragere la sorți și premiile oferite pe baza altor criterii decât locul în clasament.

Echipele se pot forma din momentul înscrierii și până la termenul limită care va fi anunțat de organizatori pe canalele oficiale de comunicare, de regulă cu 48 de ore înaintea începerii competiției. Pentru a forma echipe, participanții au următoarele opțiuni în aplicația Walking Month:

 • Să creeze o echipă, devenind liderul acesteia, și să trimită invitații celorlalte persoane pe care le vrea în echipă, cunoscând adresa lor de email; căpitanul este responsabil să invite numărul dorit de persoane cunoscute, pentru a-și forma o echipă completă sau incompletă; organizatorii nu vor adăuga membri în nicio echipă prin alocare aleatorie la finalul perioadei de înscrieri.
 • Să se alăture unei echipe create de un alt participant, acceptând invitația acestuia;
 • Să ceară să fie repartizat într-o echipă aleatorie, prin aplicația Walking Month; în acest caz, participantul va deveni parte a unei echipe nou-create doar din concurenți care doresc să fie repartizați automat. În acest caz, participantul este de acord ca organizatorii să permită colegilor din noua echipă să vadă numele și datele sale de contact;
 • Să participe individual, caz în care nu trebuie să aleagă niciuna din opțiunile anterioare din aplicație.

Echipele nu se pot modifica odată ce competiția a început, cu excepția corecțiilor făcute de organizatori pentru a asigura buna desfășurare a concursului.

Art. 8 – Premiile

Premiile competiției sunt oferite de companii-partenere, care aleg să susțină cauza socială promovată de Walking Month. Datorită specificului acestui concurs și a modului său de desfășurare, numărul și valoarea premiilor nu sunt sub controlul direct al organizatorilor, însă sunt anunțate prin canalele de comunicare ale acestora, respectiv:

 • Pagina de Facebook Walking Month (fb.com/WalkingMonth)
 • Site-ul web WalkingMonth.ro

Vor fi premiați participanți desemnați câștigători în baza tragerii la sorți efectuate la finalul competiției, conform datelor raportate de aplicația Walking Month și validate de organizatori. De asemenea, organizatorii își rezervă dreptul ca, din fondul de premii alocat de parteneri și cu acordul acestora, să păstreze anumite premii-surpriză, oferite în urma unor criterii stabilite cu anticipație, însă păstrate confidențiale. Scopul acestor premii-surpriză este să încurajeze progresul participanților care nu devin campioni, dar care își îmbunătățesc performanțele individuale în timpul concursului.

Anumiți parteneri ai concursului pot oferi reduceri, precum și produse sau servicii gratuite, participanților Walking Month. Fiind destinate exclusiv concurenților, aceste promoții (inclusiv codurile de reducere necesare pentru a beneficia de ele) vor fi transmise doar prin email la adresa de înregistrare sau către conturile active din aplicația Walking Month, în funcție de posibilitățile tehnice ale organizatorului. Concurenții care nu au activat aceste canale de comunicare nu vor primi respectivele beneficii.

Participanții au obligația de a revendica aceste produse sau servicii conform termenilor și condițiilor publicați de parteneri și/sau anunțați pe pagina de Facebook a Walking Month. Orice comandă de bunuri sau servicii făcută la un partener al concursului nu este sub controlul organizatorilor și se supune Termenilor și condițiilor de afaceri ale partenerului respectiv.

Persoanele care câștigă un premiu au obligația de a permite organizatorilor să valideze datele introduse în timpul competiției, respectiv numărul de pași înregistrați, oferind în acest sens acces la aparatul care a monitorizat pașii, respectiv telefonul/aplicația respectivului aparat, precum Mi Fit sau Google Fit. Doar persoanele ai căror pași declarați în sistemul Walking Month corespund pașilor înregistrați de fitness trackers sau telefoane vor fi premiate. Decizia organizatorilor în acest sens este finală și nu poate face obiectul unor contestații. Revendicarea premiilor se face direct la partenerii care le oferă, dar organizatorii Walking Month vor depune demersuri rezonabile pentru a facilita accesul câștigătorilor la aceste premii.

Pentru a intra în posesia premiilor, concurenții acceptă faptul că un minim de date personale necesare livrării premiilor vor fi transmise persoanelor juridice care oferă respectivele premii, precum prenume și nume, telefon și/sau email de contact, adresă de livrare etc. Partenerii gestionează datele personale conform propriilor politici de confidențialitate, iar participanții pot opta să se dezaboneze de la orice alte comunicări prin intermediul canalelor puse la dispoziție de parteneri.

Art. 9 – Competiția Companiilor Walking Month

Competiția Companiilor Walking Month este destinată persoanelor juridice din România care aleg să susțină participarea propriilor angajați în concursul general, oferind ONG-ului partener, pe baza unui contract de sponsorizare, o donație desemnată pentru Walking Month, și contactează reprezentanții organizatorilor pentru a-și exprima dorința de participare și acordul pentru prezența în clasament cu numele companiei.

Competiția Companiilor premiază compania cu cei mai activi angajați și se desfășoară în paralel cu Walking Month, în același interval de timp și aceleași condiții. Din fair‑play, având în vedere diferența între numerele de angajați ai firmelor, numărul de pași pe companie va fi calculat ca medie ponderată între numărul de pași pe angajat și totalul angajaților.

Participanții care s-au înscris prin intermediul companiilor beneficiază de aceleași drepturi, inclusiv eligibilitatea pentru premii, și au aceleași obligații ca restul concurenților, alături de obligația ca în profil să noteze numele companiei în forma comunicată de aceasta, pentru ca pașii lor să poată fi numărați în totalul de pași ai angajaților companiei respective. De asemenea, acești participanți pot forma (sau nu) echipe, în aceleași condiții cu restul concurenților, cu colegi de companie sau cunoscuți din afara companiei. Acest lucru nu va afecta clasamentul din Competiția Companiilor: poziția în clasament este calculată în funcție de media ponderată a pașilor angajaților, nu de media de pași a echipelor de 2-4 membri.

Organizatorii întocmesc săptămânal un clasament intermediar, iar după încheierea Competiției Companiilor un clasament final, ambele separate de clasamentul general al Walking Month, luând în formula de calcul pentru fiecare companie pașii făcuți de concurenții care au numele acelei companii în profilul din aplicație. Clasamentul va afișa numele companiei și numărul de pași pe companie, fără a include numărul de pași al fiecărui angajat sau numele acestora; această informație poate fi transmisă companiei respective la cerere, conform acordului exprimat de participanți prin acceptarea Politicii de date personale a aplicației Walking Month.

Art. 10 – Sănătatea participanților

Pe parcursul competiției, scopul fiecărui participant și al fiecărei echipe este să facă un număr cât mai mare de pași mergând pe jos și, astfel, să adopte un stil de viață mai activ, spre folosul propriei stări de sănătate. Participanții sunt sfătuiți să își dozeze eforturile în conformitate cu propria stare de sănătate și pregătirea lor fizică, încercând să își îmbunătățească propriile recorduri și mai puțin să depășească alți concurenți.

Având în vedere că prin însuși specificul său concursul nu are un loc de desfășurare, iar participanții pot face pașii în timpul activităților lor firești, de zi cu zi, oriunde în lume, organizatorul se delimitează de orice responsabilitate cu privire la potențiale accidente sau efecte negative asupra stării de sănătate. De asemenea, participanții sunt sfătuiți să respecte toate legile și convențiile în vigoare în timpul activităților pe care le desfășoară pentru Walking Month.

În contextul pandemiei SARS-COV-2, participații se angajează ca în timpul activităților pe care le desfășoară în timpul Walking Month să respecte regulile și recomandările special instituite de autorități, inclusiv păstrarea distanței sociale, purtarea măștii de protecție și orice alte asemenea măsuri care au scopul de a proteja sănătatea proprie și a celor din jur.

Solicitați de urgență ajutor la numărul 112 sau la numărul dv. local de urgență dacă în timpul plimbărilor pentru Walking Month sunteți în dificultate (tensiune, amețeală, deshidratare, orice stare de rău).

Walking Month publică informații despre avantajele unui stil de viață activ și sănătos. Acestea nu se constituie în sfaturi medicale și nici nu pot înlocui consultațiile medicale personalizate, oferite de specialiști.

Art. 11 – Retragerea din competiție și neparticiparea

Participanții au dreptul de a se retrage din competiție sau de a nu participa efectiv, neintroducând date în aplicația Walking Month, blocând sincronizarea sau dezinstalând‑o pe de telefoanele mobile.

Retragerea sau neparticiparea nu oferă automat dreptul la rambursarea donației făcute către ONG-ul partener. Având în vedere faptul că participarea reprezintă o recompensă oferită celor care aleg să facă o donație către ONG‑ul partener, iar fondurile oferite astfel nu sunt nicio clipă sub controlul organizatorilor, acestora le este imposibil să returneze donațiile astfel primite.

Cu toate acestea, organizatorii vor depune eforturi rezonabile pentru a informa ONG-ul partener despre decizia participantului de a-și retrage donația, iar ONG-ul partener va lua decizia cu privire la restituirea donației, conform legislației în vigoare.

Daca ati facut donația dintr-o eroare, va rugam sa ne contactati la adresa office@cert-transilvania.ro

Art. 12 – Fair-play

Participanții se obligă să aibă o atitudine fair-play, ceea ce include, fără a fi limitat la, respectarea următoarelor reguli:

 • Vor folosi un limbaj și gesturi decente față de organizatori.
 • Vor manifesta respect față de ceilalți concurenți, voluntari, parteneri, organizatori și publicul general.
 • NU vor încerca să fraudeze mecanismul de concurs, introducând un număr mai mare de pași, sau prin orice altă metodă care permite înregistrarea unui număr de pași diferit decât cei efectiv realizați personal.
 • NU vor permite altor persoane să folosească propriul fitness tracker sau telefon pentru a face mai mulți pași; participarea este personală.

Nerespectarea acestor condiții atrage descalificarea din competiție. Descalificarea unui concurent poate duce la descalificarea întregii echipe, la decizia organizatorilor.

Art. 13 – Drepturi de autor

Drepturile de autor asupra oricăror înregistrări media efectuate în cadrul competiției și evenimentelor legate de competiție, de către organizator, revin acestuia, fie că este vorba despre înregistrări audio sau video, fotografii sau texte. Organizatorii au dreptul de a utiliza aceste materiale în scop publicitar și de promovare, nelimitat în timp și/sau teritorial, precum și de a ceda aceste drepturi partenerilor programului sau ONG-ului partener. Drepturile de autor asupra graficii și textelor publicate pe canalele de comunicare și asupra aplicației Walking Month aparțin organizatorilor.

Prin participarea la Walking Month, concurenții acceptă necondiționat, exclusiv și irevocabil dreptul organizatorilor de a produce astfel de materiale (inclusiv statistici), în timpul desfășurării competiției și în legătură cu competiția, și de a face publice în orice fel materialele astfel produse, fără a avea niciun fel de pretenții la adresa organizatorilor.

Art. 14 – Forța majoră

Organizatorii și participanții sunt exonerați de orice răspundere legală în cazurile de forță majoră, conform legislației în vigoare, atunci când nu pot respecta prevederile acestui regulament din motive independente de voința lor.

Art. 15 – Prevederi finale

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulamentul pe toată durata competiției, dacă acest lucru devine necesar, fără a prejudicia drepturile concurenților cu privire la premiile anunțate sau câștigate. Regulamentul modificat se publică prin afișare la sediul organizatorilor, respectiv pe site-ul WalkingMonth.ro.