fbpx

Fă pași la Walking Month și vei duce sănătate la sate!

Împreună, putem ajuta 10.000 de români să aibă condiții bune când merg la medic

Dacă și tu crezi că e mai bine să previi, decât să vindeci, vei fi de acord că „prima linie” de apărare a sănătății noastre este cabinetul medicului de familie. Din păcate, în satele României sunt multe cabinete în care am descoperit igrasie pe pereți, instalații electrice improvizate, dușumele și pavaje care favorizează infecțiile.

Asociația PRIMA DATĂ ACASĂ și Asociația Medicilor de Familie Cluj și-au unit forțele pentru un proiect de renovare și reabilitate a unor asemenea spații: cabinete ale unor medici de familie din mediul rural care, împreună, au grijă de sănătatea a peste 10.000 de oameni.

Hai la Walking Month,
pentru o țară un pic mai sănătoasă

Ultimii ani ne-au demonstrat încă odată că nimic nu este mai important decât sănătatea oamenilor.

Cu toate acestea, în satele României mai sunt cabinete medicale care se încălzesc cu soba de lemne. În plus, fiindcă aceste cabinete sunt structuri private care nu beneficiază de susținerea statului, un medic de familie trebuie să fie astăzi nu doar doctor, ci și manager, avocat, contabil și IT-ist. Hai să îi ajutăm, pentru ca ei să practice medicina, iar 10.000 de oameni să fie mai aproape de consultațiile de care au atâta nevoie.

Asociația Medicilor de Familie Cluj
amfcluj-logo_200px

Știm cu toții: când ceva ne doare, primul drum va fi spre medicul care ne este mereu aproape, medicul de familie. Membrii Asociației Medicilor de Familie Cluj sunt zi de zi alături de comunitățile locale, fiecare doctor ajutând mii de pacienți să trăiască sănătos și să își depisteze din timp orice problemă de sănătate.

În cadrul proiectului Walking Month, asociația va recomanda spațiile care au nevoie de renovări, participă la evaluarea acestora și asigură relația cu autoritățile din domeniul medical, pentru ca la final medicii să aibă toate condițiile necesare pentru a-și practica meseria cu demnitate și atenție la fiecare pacient.

Asociația PRIMA DATĂ ACASĂ
Logo-ACASA

Din 1999, asociația PRIMA DATĂ ACASĂ construiește case simple, decente și accesibile pentru familii muncitoare, cu venituri mici. Experiența în construcții eficiente și cu costuri mici e dovedită de cele 7 comunități construite de la zero în județul Cluj, dar și de sutele de spații reabilitate și renovate în ultimii 21 de ani.

În cadrul proiectului, asociația va gestiona renovarea cabinetelor medicale, pentru aducerea acestora la standardele impuse de legislație – și normale pentru pacienți.

Participă la Walking Month pentru a ajuta!

E ușor să ajuți: participă la Walking Month, concursul în care și tu câștigi sănătate și premii, iar 100% din taxa de participare va fi donată către proiectul beneficiar din acest an!